Frihed

Jeg føler mig heldig og velsignet, og undres mange gang over så mange debatter der kan være i det tantriske om kærligheden. Det er som om der næsten er en slags bande-krig om hvilken slags kærlighed der er den rigtige og hvilken der er den forkerte. Flere lejre der holder på at deres måde at se kærlighed på er den rigtige. Ord som betinget – ubetinget kærlighed – Frihed og bundethed bruges og hvad er det egentligt? Kan noget som helst uden for os binde os? Og er vi frie hvis vi har en klar definition omkring kærligheden og om hvordan den skal se ud? Hvis vi ikke længere kan bevæge os frit i kærligheden og lade den tage den form den vil?

Jeg føler mig fri nu, en følelse der ikke altid har været til stede i mit liv. Før følte jeg mig ufri, bundet og hæmmet. Jeg var bange, bange for at miste kærligheden omkring mig. Jeg levede på en slags løgn, jeg mærkede aldrig mig selv, jeg gjorde det som jeg troede jeg skulle for at blive elsket.

Engang for mange år siden blev jeg hovedkulds forelsket i en mand, en forelskelse der gjorde at jeg fuldstændig mistede mig selv. Efter 5 år mistede jeg ham, og den var noget af det hårdeste jeg har prøvet i dette liv, og nok også noget af det bedste der er sket for mig. For i tabet, den dybe sorg og vejen op igen, fandt jeg mig selv på en ny måde.

Nu er jeg fri, også selvom jeg har fundet en skøn mand at leve mit liv med, en mand jeg har valgt at leve et ærlige, åbent og monogamt liv med, en mand jeg har giftet mig med hele 2 gange 🙂 Om vores kærlighed er betinget eller ubetinget i andres øjne er mig ligegyldig, for den kærlighed vi har og deler få mig til at føle mig fri helt ind i sjælen. For det er ikke kærligheden til ham der er det bærende, det er kærligheden til mig selv. Jeg vælger hver dag at gøre det som giver livet mere liv, og den rejse jeg har haft med min skønne mand de sidste 10 år, har bragt så meget godt ind i mit liv. Og vi har turde lade kærligheden ændre form flere gange, og den vil sikkert ændre sin form igen og igen resten af vores liv. Det har været en spændende rejse, en udfordrende rejse og ikke mindst en livsgivende rejse.

Så isteden for at hører debatter om hvilken form for kærlighed der er den ”rigtige”, så vil jeg hellere høre om hvilken kærlighed der nærer liv, dit liv. Og jeg er også nysgerrig på hvad får dig til at føle dig fri helt ind i sjælen? Tør du lade begrebet kærlighed bevæge sig, ændre sig og tage mange former?

Kærligst Katarina <3