Modtage og give

Mennesker er nogle sjove skabninger og især alle de usynlige mønstre vi lever og lever i. Og ingen af os kan se os fri for ubevidst at spille og spille med i forskellige mønstre. Her er et af disse mønstre som jeg syntes er spændende at kikke lidt nærmere på.

Måske I kender det i jer selv, eller måske så genkender I det i jeres omgangs kreds – den eller dem der altid giver, den der giver lidt for meget, ofte mere end de har at give med glæde? En som i sin given ”ofre sig” og derefter bebrejder andre for sin given. Ofte så føler man sig ”uskyldig” og som den gode i denne given. Det er en sjov mekanisme, og energimæssigt, så giver man faktisk ikke, man tager når man giver, og man sender en usynlig regning.

Denne regning er ikke sjov at modtage, og mange gang kommer den helt bag på dem som måske godtroende har taget imod det som blev dem givet. Det var en mekanisme vi arbejdede meget med sammen med Marshall Rosenberg, og det var rigtig spændende. Mange af os gør det i større eller mindre grad, og det er en mekanisme, der er rigtig god at blive opmærksom på. Både når vi selv gør det, og også at se når dem vi modtager fra gør det. Nu mere opmærksomhed og bevidsthed vi giver det felt, nu mere kan vi blive rene i vores energi når vi giver og modtager. Vi kan begynde kun, at give når det kommer fra et frit hjerte, og begynde at tjekke når vi skal modtage om det bliver givet til os fra et frit hjerte. Og hvis vi opdager at det vi giver ikke kommer ud fra glæde, så lade være med at give det, og hvis det som folk vil give os ikke kommer fra en glæde, pænt sige nej tak.

Marshall sagde altid til os: Modtag og giv kun noget fra en energi der minder om et glad barn der fodre sultne ænder, der hvor glæden ved at give og modtage er lige stor. Der hvor man ikke helt ved hvem der er giveren og hvem der er modtageren fordi det går ud i et. Det er en anden måde at være i verden på, og det kan være meget udfordrende, at begynde at ændre på dybe mønstre der ligger bag den gamle måde at give på. Men selv om det er udfordrende, så giv det en chance, og lav små ændringer i dit eget tempo, og se hvilken gave det bliver i dit liv <3

Kærligst Katarina <3