At holde et hjerte i dine hænder.

Hvad vil det egentligt sige at holde et hjerte i dine hænder?

Jeg siger det så ofte til mine events, prøv at mærke hvordan det er at holde et andet menneskes hjerte i dine hænder. Og prøv at mærke hvordan det er, af få holdt dit hjerte af et andet menneske.

Jeg kan mærke, når jeg laver øvelser med dette, så kommer der et stort nærvær i rummet, en synken dybere ind i kroppen hos de fleste. Hånden blive et meditativt fokus, der kan støtte en i at komme en tand dybere ind i kroppen og det som den indeholder. Der opstår en blidhed og et ønske om at passe på den anden. Det betyder ikke at man skal bære den andens smerte/sorg/glæde, men at vidne det som er. At kunne blive stående i sig selv og samtidig se et andet menneske for alt det de indeholder.

Det er smukt at vidne et andet menneske, at gå ind i en dybere sårbarhed sammen, at invitere alt ind. Det skaber en forbindelse, som for en stund kan opløse ensomhedsfølelsen, som hos mange af os er stor. Jeg og Dig, bliver for en stund til Vi og Os.

Det er som om vi kan komme bag fasaderne og forbinde os med vores naturlige natur, som er medfølelse og kærlighed. Bag smerten og alle de tillærte handlinger, har vi alle et dybt ønske om forbindelse og et naturlig ønske om at bidrage til liv. Mange af os er kommet ret langt væk fra denne tilstand, og ikke alle tror længere på at det er det som er menneskets sande natur.

Jeg føler mig beriget og dybt berørt over at have et liv, hvor jeg igen og igen får lov til at gå ind i dette kærlighedrum med så mange. Når alle facaderne ligges, så er der en kerne i alle der er så utrolig smuk. For nogle er det let at ligge facaderne og for andre tager det tid, at opbygge tillid både til en selv og andre igen <3

Af hjertet tak <3

Kærlist Katarina