At være et tantrisk og spirituelt menneske midt mellem himmel og jord.

Hvad vil det sige at være et tantrisk og spirituelt menneske? Findes det overhovedet? Er vi ikke bare alle mennesker uden labels inde under det hele? Det tror jeg vi er alle sammen – ”bare et menneske” hver og en, hverken mere eller mindre end hinanden. Måske under labelen menneske findes der noget endnu smukkere og mere levende. For mig er en del af min daglige praksis, at forbind mig med netop det. Det ene væsen jeg er uden alle mine labels, og det ene væsen du er uden alle dine labels. For der oplever jeg, at det ægte møde opstå. Jeg mødes også med dyr, planter, jorden og universet på denne måde, uden labels og med et åbent sind så godt jeg kan, og når det lykkes, så føles det levende og næsten magisk.

Min lærer igennem mange år, Marshall Rosenberg, underviste mig i, hvad labels kan gøre af smerte i livet og i verden, og hvad der sker hvis vi slipper dem og ser livet i det som er. Han underviste også i det paradoks, at vi har brug for, at bruge labels for at kommuniker sammen, for at forstå hinanden gennem sproget. Så hvordan finder vi balancen, så labels ikke blokerer for livet, bliver rigide og bremser kommunikationen, og samtidigt gør, at vi kan snakke og skrive sammen via ord? Det er for mig en kunst, i hvert øjeblik at prøve at finde den balance, ikke at give ord og labels for meget magt, at se og hører bag ordene og fornemme det levende væsen jeg er over for. Det er ikke altid nemt, men en spændende praksis.

Så for at kommet tilbage til den labels jeg startede teksten med – At være et tantrisk og spirituelt menneske midt mellem himmel og jord – hvad betyder det for mig i praksis?

Det betyder, at jeg gør mit bedste hver dag, for at forbinde mig med både himlen og jorden – igennem mit hjerte. For mig er hjertet lige midt mellem himlen og jorden, der hvor vi kan blive afbalancerede mennesker. Derfra hvor vi kan handle ud i verden med kærlighed. Under hjertet findes de chakraer der forbindes med det jordiske, og over hjertet findes de chakraer der forbindes med universet over os. I hjertet mødes de, og ud fra hjertet har vi vores arme, og med vores arme kan vi gøre aktive kærlige handlinger i vores og andres liv.

Så for mig betyder det at være tantrisk og spirituel, at rumme det som er, så godt som muligt. At give mig og andre plads til at udvide os så meget som vi er parate til. Det betyder også, at leve et så kærligt liv som muligt, gøre fysiske gode gerninger når jeg kan. At bevare balancen mellem himlen og jorden – turde mærke sårbarheden ved at være menneske, og forbinde mig med visheden og trygheden om, at alt er som det skal være lige nu – og i det næste nu er det også som det skal være. Livets flod fører os gennem livet, og vi kan vælge om vi vil kæmpe med livet, eller følge med og acceptere det som er.

Jeg ønsker dig, mig og alle andre, et fredfyldt liv ned at livets flod, og styrken til at håndtere det som sker når der sker – må vi alle støtte hinanden her på jorden mens vi er her <3

Kærligst Katarina