Manglende grænsesætning i tanta

Lidt tanker om manglende grænsesætning…

Jeg vil aldrig glemme sorgen i ansigtet på min tantramassør, da han fandt ud af, at jeg ikke havde sat mine grænser de første 30-40 min i den tantramassage han var i gang med. Han var chokeret og satte sig op ad væggen og kikkede mig dybt i øjnene og sagde: ”Dig kan og vil jeg ikke massere igen, du har lige gjort mig til overgrebsmand, og det har jeg ikke lyst til at blive gjort til. Jeg er dybt ulykkelig og forvirret, alt i dig og alle din krops signaler og reaktioner fortalte mig at du kunne lide det… ”

Han var dybt ryster og det var jeg også. Min verden var lige blevet vendt 180 grader. I min verden var mænd nogle ufølsomme egoistiske røvhuller der kun tænkte med pikken og bare tænkte på dem selv. Jeg var et stort offer og når der skete noget jeg fysisk ikke kunne lide, så dømte jeg den der rørte ved mig til at være ufølsom og egoistisk osv. Jeg længtes og drømte om at finde mænd der kunne læse min krop 100 % uden at jeg skulle gøre noget. Det faldt mig aldrig ind at det var mit ansvar at sige til og fra, jeg dømte mændene ud fra hvor dygtige de var til at læse mig. Jeg havde 1000 undskyldninger for ikke at sige fra, lige fra at jeg gerne ville være sød og god så den anden ville få en god oplevelse – jeg ville være høflig. I den anden ende af skalaen var der, at de ville blive farlige hvis jeg ikke lod som om at jeg kunne lide det, hvilket også havde været sandt et par gange i mit liv…

Jeg vågnede op den dag for over 10 år siden – jeg så den anden side af ikke at sige til og fra. Så hvem det var der virkeligt lavede et overgreb – mig… og jeg vidste det ikke, jeg troede jeg var den søde og gode…. Hvis massøren ikke havde spurgt ind til mig på det tidspunkt i massagen, og jeg ikke havde fået sagt, at jeg virkelig ikke kunne lide det – Ja, så ville jeg nok havde været gået ud i verden og fortalt alle jeg kunne komme til det, at han var en rigtig dårlig massør, en ufølsom mand og som jeg på ingen måde ville have ønsket andre skulle komme i hænderne på…

Dette blev starten på en spændende, livsgivende og udfordrende rejse for mig, og heldigvis sagde massøren ja til at arbejde videre med mig på visse betingelser, og det har ændret mit liv…. Denne dag fik mig også til virkelig at forstå, hvad min tidligere lære Marshall Rosenberg havde fortalt, om de skjulte regninger vi sender, når vi ikke står ved os selv – når vi giver noget uden at have hjertet med i det… Og jeg havde sendt mange regninger i mit liv….

Grunden til at det kommer op i mig i dag er 2 ting, den ene at jeg har haft besøg af en meget kær ven, der har oplevet det ubehagelige, at en eller flere kvinder ikke har sagt fra over for ham, så han uden viden og uden ønske er blevet en slags overgrebs mand i deres verden… Den eller de har så fortalt det til andre og så kører møllen…. Og han er blevet fortalt at flere kvinder ikke er tygge ved ham i tantra verden. Jeg så den samme slags forvirring i hans øjne som i min massør dengang… Han aner ikke hvad han har gjort mod hvem, men bare at nogen siger noget til andre og at ingen vil fortælle det til ham… virkelig ubehageligt…

Den anden grund er, at jeg desværre ofte til mine events oplever mennesker der ikke siger fra, når der er noget de ikke bryder sig om. Det i sig selv kan være svært og det er okay at komme og øve sig i det, det er et af formålene med de light tantra events vi har – at komme i et trygt rum og øve sig i at mærke sig selv. Det der gør det svært og som er øv, er at jeg flere gange har oplevet, at de personer der ikke magtede at sige fra, ikke tager ansvaret på sig og ikke bruger aftenerne til at øve sig – men bagefter har givet skylden på personen der berørte dem, ofte ikke direkte, men in-direkte til andre, ved at fortælle om den ubehagelige person der var med… jeg bliver virkelig trist på alles vegne, for der sker ingen bevægelse, ingen læring, kun blokering og fjendskab… Og personen der måske er ny og ikke helt ved hvordan man berører et andet menneske, har ingen mulighed for at blive bedre, de møder et smil og tror at de har gjort noget godt….

Det er nok et at de mest udfordrende temaer at arbejde med som menneske. Og mange af de mennesker der bliver draget af tantra verden har i deres bagage ting der enten har været direkte overgreb eller indirekte overgreb. Det kan gøre det rigtig svært at være i tantra verdenen, gå til tantramassage og events uden at genskabe overgrebs-personen i andre… kunsten er ikke kun at genskabe traumaet, men at heale det og derigennem blive mere fri og bevægelige i sit liv… Det kræver mod og modenhed at stoppe overgrebs adfærden i sig selv og ikke projicere den over i de andre deltagere…

Kærligst Katarina